Де варто продавати рідкісні монети?

Багато хто з нас має незвичайні монети в домашній скарбничці. Знайдені у морі, передані у спадок родичами або просто подаровані, вони просто лежать без якоїсь користі. Бо лише для нумізматів, то є такі колекціонери грошових знаків, подібні речі мають реальну естетичну цінність. Для всіх інших — так, цікаві брязкальця. Тож може краще отримати за них реальні гроші? Сервіс Скупка Монет - купити монети в Києві, продаж монет за найкращими цінами в Україні допоможе в цьому питанні кожній зацікавленій особі.

Перший крок в цьому напрямку — дізнатися справжню цінність монети

Річ у тому, що важливою є ціла сукупність чинників, притаманних окремій монеті:

  • Номінал і рік випуску монети. Вона не обов’язково має бути старовинною. Багато сучасних монет мають дуже велику ціну завдяки деяким аномаліям в дизайні. Простими словами кажучи, брак не завжди є брак. Наприклад, деякі монети 5 копійок 1992 року коштують до 6000 грн.
  • Окремим рядком йдуть так звані ювілейні монети. Зазвичай вони випускаються обмеженим тиражем і у вільний обіг не попадають.
  • Стан монети має бути якомога гарнішим. Чим новіша монета, тим більше до цього пункту уваги. Важливо оглянути не тільки аверс або реверс, але й гурт (тобто, ребро). Якщо вона вже затерта, з іржею, не читається, то охочих купити таку монету може бути небагато. Але, знову ж таки, не завжди.
  • Ювілейні монети часто продаються у прозорих коробочках-капсулах. Бажано, аби монета в ній і зберігалась. Тоді на поверхні не з’являться механічні пошкодження.
  • Матеріал, з якого виготовлено монету, теж впливає на її ринкову ціну. Але ніколи ціна монети не визначається лише вартістю золота або срібла, наприклад, з яких вона виготовлена. Через те ломбарди — найгірший спосіб продати монету.

Тож обов’язково спочатку проконсультуйтеся з кваліфікованими фахівцями. Наприклад, сервіс Скупка Монет готовий надати інформаційну допомогу навіть онлайн. А якщо ви забажаєте продати вашу монетку саме тут, запропонують найкращу ціну.

Додаткові можливості сайту Скупка Монет

Тут ви за необхідності зможете продати банківські злитки за чудовою ціною. Без зайвих питань та проблем. Тож переходьте на сайт та звертайтесь до менеджерів. Вам радо допоможуть!